Column van de Dag: 365 x Valentijnsdag

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een nieuwe column van journalist Mick Boskamp, vandaag over, hoe kan het anders, Valentijnsdag, een thema dat voor hem letterlijk ‘dagelijkse kost’ is.

365 x Valentijnsdag (door: Mick Boskamp)

Voor mij is het elke dag Valentijnsdag. U zult nu wel denken: wat een slijmjurk is die nieuwe columnist. Maar vraag het aan maar aan mijn lief. Die wordt er ook zo nu en dan gek van dat ik steeds met verrassingen kom om onze liefde te benadrukken.

Wanneer het precies begon, weet ik niet meer, maar op een dag liet ik een bijzondere boodschap voor haar achter. We hebben een perfecte lat-relatie en de ochtend dat zij naar haar werk was en ik nog even in haar Dordtse huis bivakkeerde voordat ik naar mijn eigen Zandvoort afreisde, beschreef ik op vijf velletjes A4 haar verschillende lichaamsvormen (kunstwerkjes!). Vervolgens plaatste ik die onder haar dekbed op de plek waar ze normaal gesproken lag. Tezamen vormden de vellen papier een ode aan haar complete lichaam. Toen ze die avond ging slapen, kreeg ik meteen een appje van haar, begeleid door wel tien hartjes.

Aangespoord door haar enthousiasme bleef ik dit doen. En tot op de dag van vandaag kent mijn creativiteit geen grenzen. Een paar weken geleden plaatste ik via een handige app haar gezicht in het beroemde Gustav Klimt-schilderij The Kiss en hing die in een lijstje aan haar muur. Vond ze ook tof. Soms gaat er wel eens eentje de mist in. Zoals die keer dat ik met haar exotische schelpen (ze verzamelt ze en heeft er wel honderden) de letters LOVE U vormde op de vloer van haar zolder en ze er gewoon dagen langs liep zonder iets op te merken.

(foto: Mick Boskamp)

Kortom: voor mij is het 365 x Valentijnsdag. Wist u trouwens dat de oorsprong van Valentijnsdag niets met liefde, maar alles met perversie en lust te maken had? De Romeinen hielden op 14 februari een feestje ter ere van de Godin van de liefde en van de vrouw. In twee enorme kisten werden papiertjes met daarop geschreven de namen van jongens (in de ene kist) en van meisjes (in de andere kist) gestopt. Vervolgens werd er een tombola gehouden. Wie trok wie? Daarna was het verplicht vrijen met elkaar en werden er perverse seksfeesten door heel Rome gegeven.

Als ik in het oude Rome had geleefd, dan had ik een groot hart en de naam van mijn geliefde op het Colosseum gebeiteld. Dan kon ik in ieder geval met een gerust hart in diezelfde locatie voor de leeuwen worden geworpen.

 

Reacties