Woodstock in TAQA Theater de Vest Alkmaar en in COOL Heerhugowaard

Foto: (aangeleverd)

Na 50 jaar brengen Frank Lammers met zijn muzikale vrienden het meest legendarische popfestival uit de muziekgeschiedenis weer terug met ‘Woodstock: One Night of Peace and Music’. Woensdagavond 22 mei in COOL Heerhugowaard en woensdag 29 mei in TAQA Theater de Vest in Alkmaar waan je je even in Bethel 1969.

Op 15 augustus a.s. is het exact 50 jaar geleden dat Woodstock plaatsvond, het meest invloedrijke popfestival uit de muziekgeschiedenis, met legendarische optredens en een uitzinnig publiek. Met meer dan een half miljoen bezoekers werd Woodstock het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren ‘60 en kreeg een belangrijke plaats in de wereldgeschiedenis.Reden voor acteur Frank Lammers om zijn vrienden van de band Strange Brew bij elkaar te trommelen. Strange Brew bestaat o.a. uit Anne Soldaat (bekend van Daryll Ann en Tim Knol), Yorick van Norden (The Hype) en de mannen van Dandelion. Vorig jaar maakten zij samen een voorstelling over de Summer of Love en dat smaakte naar meer, bij zowel de makers als het publiek. En dus werden ook andere muzikanten benaderd, zoals Sandra van Nieuwland, Pablo van der Poel (DeWolff), Ricky Koole, Paul de Munnik en Stephanie Struijk, om in wisselende bezetting mee te spelen. Het repertoire zou uiteraard bestaan uit de muziek van bespelers van het legendarische festival.Première in Kleine Komedie
Afgelopen maandag vond de première van de voorstelling Woodstock: One Night of Peace and Music plaats in de Kleine Komedie in Amsterdam. Het was pas de derde keer dat de voorstelling gespeeld werd, na slechts twee try-outs in het weekend ervoor. Maar dat was niet bepalend voor de avond. De voorstelling stond er, al was de presentatie af en toe wat los. Bij het voorstellen van de band bleek bijvoorbeeld gitarist Anne Soldaat zoek. Wat eerder grappig dan storend was. Deze losse presentatie past eigenlijk goed bij en is misschien zelfs geïnspireerd op de chaos rond het originele festival.
Tussen de muziek door vertelden Frank en de muzikanten verhalen over Woodstock. In combinatie met de zorgvuldig gekozen achtergrondbeelden, vormde dit een mooie impressie van hoe het festival er uit heeft gezien.

Strange Brew indrukwekkend met songs van CSNY
Muzikaal was het allemaal dik in orde. Voor liefhebbers van deze muziek is de voorstelling echt een must. De muziek van o.a. Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young werd vertolkt door de Strange Brew, aangevuld door de al eerder genoemde gastmuzikanten. In de Kleine Komedie deed alleen Ricky Koole niet mee, wat jammer was, want zij zat wel in de zaal. Stephanie Struijk (vroeger bekend onder de artiestennaam Stevie Ann) viel op door haar loepzuivere stem. Paul de Munnik bleek een goede keuze om onder andere een nummer van The Band te zingen en Pablo van der Poel liet met zijn virtuositeit Jimi Hendrix een beetje herleven.

De uitvoeringen van onder andere de CSNY-songs door de jonge jongens van Strange Brew, die qua leeftijd zelf van ver na Woodstock zijn, waren indrukwekkend. Voor kenners herkenning, voor anderen een reden om die muziek te ontdekken. En het moet gezegd, bij allen spatte het speelplezier er af!

Frank Lammers
De avond werd zoals gezegd gepresenteerd door Frank Lammers, die dat op eigen en humoristische wijze deed, al mag hij daar wel een beetje in doseren. Veel opvallender was zijn muzikale bijdrage. Bezoekers van de Hitclup avonden die Het Parool en Paradiso ieder jaar organiseren wisten het natuurlijk al, maar bij het grote publiek is niet bekend dat er een ware popmuzikant aan deze acteur verloren is gegaan, compleet met luchtgitaar en bijbehorende bewegingen.

Vanuit theaterstoel of staconcert
De voorstellingen wordt de komende maanden nog een aantal keer in het land gespeeld, zoals bijvoorbeeld woensdag 29 mei a.s. in De Vest in Alkmaar. In Alkmaar kan het publiek vanuit de theaterstoel genieten, in andere theaters (Den Helder bijvoorbeeld) is het een staconcert. Op de site van het theater staat (meestal) vermeld welke gastmuzikanten meedoen.

Klik HIER voor het bestellen van kaarten voor de voorstelling van 29 mei in TAQA Theater de Vest in Alkmaar of HIER voor kaarten voor Woodstock in COOL Heerhugowaard. 

Hieronder de volledige speellijst:

Reacties

Cookieinstellingen