KPN bezoekt vanaf 10 juni bewoners van Alkmaar in verband met realisering glasvezelnet

Foto: KPN

Vanaf 10 juni gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen binnen het aansluitgebied in Alkmaar langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Voorbereidende werkzaamheden.

Glasvezelvoorbereider Cézanne legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.”

Elke woning krijgt gratis glasvezel. 

Alle woningen binnen het aansluitgebied worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Meer informatie tijdens de Glasvezeldag.

Op zaterdag 22 juni organiseert KPN NetwerkNL van 13.00 tot 19.00 uur een Glasvezeldag in Theater De Vest, Canadaplein 2 in Alkmaar. Tijdens deze dag komen inwoners alles te weten over glasvezel in hun wijk. Daarnaast kunnen inwoners voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 13 juni elke donderdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt in Café con Libros, in de bibliotheek op Canadaplein 1. Inwoners kunnen de postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl en zich inschrijven voor glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Reacties