Levensgrote EK Wielrennen-fiets onthuld op Station Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afgelopen middag heeft wethouder Pieter Dijkman samen met Vincent Thijssen, algemeen directeur Alkmaar Sport, een levensgrote fiets van drie bij vijf meter onthuld op het plein voor Station Alkmaar.

De fiets vormt hét boegbeeld voor de Europese Kampioenschappen Wielrennen die van 7 t/m 11 augustus in en rondom Alkmaar plaatsvinden.

Deze fiets is één van de eerst zichtbare vormen van citydressing rondom het EK Wielrennen in Alkmaar. In aanloop naar de kampioenschappen wordt de stad de komende weken nog verder aangekleed met onder meer banners en banieren waarop het EK groots wordt gepromoot.

Nog pakweg 40 dagen
Nog iets minder dan 40 dagen en dan begint het Europees Kampioenschap wielrennen in Alkmaar. De voorbereidingen van het EK Wielrennen in Alkmaar zijn in volle gang. Eerder waren de routes bekend gemaakt waarop in augustus de strijd om de 13 verschillende medailles plaats gaat vinden. Nu in de weken voor het evenement zullen ook de bewoners en ondernemers goed meegenomen worden.

Met een groot internationaal evenement als het EK Wielrennen zijn er begrijpelijk veel vragen als het gaat om bereikbaarheid en veiligheid. Om hier meer duidelijkheid in te geven worden er deze dagen informatiebrieven verstuurd aan de inwoners en ondernemers die direct of indirect bij het parcours wonen.

Veiligheid en bereikbaarheid
Wethouder Pieter Dijkman: ”Veiligheid en bereikbaarheid zijn belangrijke pijlers bij het EK Wielrennen. De stad gaat dan ook niet ‘op slot’. Zo is de binnenstad altijd toegankelijk voor hulp- en nooddiensten. De wedstrijdonderdelen duren niet de gehele dag. Ook zijn er dagen waarop wedstrijdonderdelen zijn die niet of nauwelijks in de binnenstad verreden worden.”

Wethouder Pieter Dijkman (foto: Wim Meijer)

Tijden wedstrijdonderdelen
Exacte tijden van wedstrijdonderdelen op de dagen van het evenement zijn terug te vinden op de website www.alkmaar-cycling.com. Daar is ook meer informatie te vinden in de vorm van ‘Veel gestelde vragen’ en komen hier ook nog kaarten met daarop de omleidingen en oversteekplaatsen in de parcoursen.

Side events
Naast dat Europese toprenners door Alkmaar fietsen is er nog veel meer te doen tijdens deze dagen. Alkmaar staat dan volledig in het teken van de fiets. Zo zal het filmhuis Alkmaar zijn programmering aanpassen. In de bioscoopstoelen kan je in de week het EK genieten van enkele wielerfilms en -documentaires. Ook zorgen Theater de Vest en Poppodium Victorie ervoor dat je kunt genieten bij artiesten als Diggy Dex en Danny Vera. Daarnaast organiseert Alkmaar Sport in de 100 dagen in aanloop naar het EK en de 100 dagen daarna diverse sportieve activiteiten met een fietsthema. Ook zullen er diverse acties en activiteiten worden georganiseerd door de ondernemers in de gemeente.

Reacties

Cookieinstellingen