Wethouder zet eerste schop in de grond voor glasvezelnetwerk Alkmaar

Foto: Gemeente Alkmaar

Afgelopen vrijdag heeft Wethouder Dijkman de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van het glasvezelnetwerk Alkmaar Centrum en Zuid. Dit gebeurde nadat de wethouder en Willem Offerhaus, regiodirecteur van KPN, de samenwerkingsovereenkomst voor deze aanleg hadden getekend.

Hiermee zijn de werkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “We gebruiken het internet steeds vaker voor steeds uitgebreidere en slimmere toepassingen, zoals zorg op afstand en het streamen van films. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Alkmaar Centrum en Zuid met het glasvezelnetwerk straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er nog wel de nodige werkzaamheden plaats”, aldus Wethouder Dijkman.

Inwoners worden geïnformeerd
Voordat de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners hierover tijdig. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke donderdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt. Dit is te vinden in Café con Libros in Bibliotheek Kennemerwaard op Canadaplein 1. Inwoners kunnen de postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Reacties