Victorie Sail Alkmaar: 200 historische binnenschepen zorgen voor spektakel

Foto: Victorie Sail Alkmaar

Deze week verwelkomt Alkmaar een unieke collectie van 200 historische binnenschepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. Onder de naam ‘Victorie Sail Alkmaar’ viert de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld, z’n reünie op het water in en rond de Noord-Hollandse kaasstad.

Donderdag 25 juli gaat het spektakel van start met de intocht. ’s Middags arriveren 40 schepen (in groepjes van 10) vanuit de Zaan en zullen rond 16.00 uur aanmeren in Alkmaar. Om 16.00 uur vaart dan het verenigingsschip Terra Nova binnen voor de officiële opening van Victorie Sail Alkmaar.

Van donderdag tot en met maandag staan tal van evenementen en activiteiten op het programma rond Victorie Sail Alkmaar, zoals het bezichtigen van de honderden historische schepen met een kijkje aan boord, genieten van rondvaarten, bezoek aan de expositie Noordhollandsch Kanaal bij Overstad, rondlopen op de Maritieme markt met oude ambachten en luisteren en kijken naar de Shantykoren.Klik HIER voor het complete programma van in het kader van Victorie Sail Alkmaar

Reacties