Amerikaanse hardcore-giganten Hatebreed naar Alkmaar

Foto: Aangeleverd Podium Victorie

Op vrijdag 16 augustus komt de Amerikaanse hardcoreband Hatebreed voor een concert naar Podium Victorie in Alkmaar.

Het bijwonen van een concert van de populairste hardcore band ter wereld is een ervaring op zich. Frontman Jamey Jasta knalt (of liever brult) teksten met een overdonderende lading energie het publiek in. En daar ligt misschien wel de kracht van Hatebreed: de boodschap is knap en krachtig verpakt en komt gegarandeerd over, verstaanbaar of niet. Nummers als ‘Destroy Everything’ en ‘In Ashes They Shall Reap’ en ‘Looking Down The Barrel Of Today’ veroorzaken gegarandeerd een kleine aardverschuiving in de grote zaal van Victorie.

Als je een 25-jarig bestaan mag vieren met een onveranderd recept weet je dat je iets goed doet in de muziekwereld. Hatebreed doet wat het altijd doet sinds 1994, steady as a rock en met een enorme fanbase. Jamey Jasta (zang) en medestrijders Frank Novinec (gitaar), Chris Beattie (bas), Matt Byrne (drum) en Wayne Lozinak (gitaar) zijn, samen met bands als Earth Crisis, All Out War en Integrity, de voorlopers van de hardcore scene in de jaren 90. Van underground status zijn ze uitgegroeid tot de hardcore en metal elite, met een GRAMMY® Award-nominatie, main stage optredens en ontelbaar veel fans wereldwijd.

In 1997 verscheen Hatebreeds debuutalbum ‘Satisfaction is the Death of Desire’, in 2002 gevolgd door het geweldige ‘Perseverance’. Sindsdien is de band kwalitatief blijven groeien, wat resulteerde in onder meer de sterke platen ‘The rise of Brutality’ (2003) en ‘The Divinity Of Purpose’ (2013). In 2016 verscheen het meest recente album: ‘The Concrete Confessional’. Met dit laatste album bewees Hatebreed nog net zo scherp te zijn als in hun begintijd.

Maak je op voor een explosieve avond een overdonderende energie die je regelrecht de pit insleurt. De zaal zal bovendien worden opgewarmd door niemand minder dan de Belgische speed/thrash metalband Evil Invaders.

Meer info en tickets
Het concert van Hatebreed vindt plaats op 16 augustus. Tickets voor deze avond kosten €29,20 en zijn te bestellen via de website www.podiumvictorie.nl of aan de kassa (à €29,50) tijdens openingstijden.

Reacties

Cookieinstellingen