Heel Noord-Holland in beweging tijdens 35e Dam tot Dam Weekend

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend staat Noord-Holland helemaal in het teken van de 35e Dam tot Damloop en alle daarvan afgeleide sportactiviteiten. Maar liefst 82.000 sporters komen zaterdag en zondag wandelend, fietsend of hardlopend in actie op de diverse parcours in en tussen Amsterdam en Zaandam.

(bron: Le Champion)

Tijdens het grootste sportieve weekend van Nederland, het Dam tot Dam Weekend, komen 82.000 sporters in actie. Deelnemers en toeschouwers maken jaarlijks een ware happening van de vier Dam tot Dam evenementen, die worden georganiseerd door Le Champion. Naar verwachting komen zo’n 150.000 toeschouwers naar Amsterdam en Zaandam, om de fietsers, hardlopers en wandelaars op weg naar de finish aan te moedigen.Dam tot Dam evenementen
Het weekend is inmiddels vanmorgen vroeg al van start gegaan met 15.000 wandelaars die de wandelschoenen hebben aangetrokken voor hun Dam tot Dam Wandeltocht. Vanavond gaan 12.000 hardlopers van start in Zaandam tijdens de Damloop by night.

BinckBank Dam tot Dam FietsClassic
Morgen, zondag 22 september, maakt Amsterdam zich weer vroeg op voor een nieuw evenement. Dit keer is de Dam het decor voor zowel de start als de finish van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic met 5.000 deelnemers.

Mini Dam tot Damlopen
In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met zo’n 3.500 kinderen. Het slotstuk van het grootse sportieve weekend is de Dam tot Damloop. De 10 Engelse Mijl tussen Amsterdam en Zaandam wordt door 46.000 hardlopers afgelegd.Oproep aan bewoners langs het parcours
Het grote succes van het Dam tot Dam Weekend is mede te danken aan de enthousiaste bewoners en toeschouwers langs het parcours. De bewoners versieren de straten, maken muziek en met spandoeken vol aanmoedigende teksten veranderen de straten in een feestelijk parcours. Voor de Damloop by night roept Le Champion iedereen op om zoveel mogelijk lampjes, lampionnen en lichtgevende attributen op te hangen, zodat er een geweldig lichtjesfestival ontstaat.

Dam tot Damloop live bij mediapartner NH
De Dam tot Damloop is op zondag vanaf 10.00 uur de hele dag, tot de laatste loper over de finish is, LIVE te volgen bij mediapartner NH Nieuws. In de ruim zeven uur durende marathonuitzending op tv, radio en online is er aandacht voor de aanwezige wereldtop, de duizenden recreatieve lopers en de unieke sfeer langs de route. Volg het evenement live via NHnieuws.nl

Kijk voor meer informatie over de evenementen op: www.damloop.nl, www.damtotdamwandeltocht.nl en www.binckbankdamtotdamfietsclassic.nl.

Reacties

Cookieinstellingen