Biertje bij AZ relatief duur; alleen bij Vitesse betaal je meer

Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

Bij het Alkmaarse AZ is dit seizoen volop te vieren, alleen, als je dat ‘vieren’ doet met een pilsje dan ben je wel duurder uit dan bij andere eredivisieclubs. Met een prijs van € 2,80 voor een ‘kleintje pils’ is AZ de op-één-na duurste. Alleen Vitesse is met € 2,90 duurder.

Onlangs heeft de website Biernet.nl onderzoek gedaan naar het aanbod van bier tijdens wedstrijden in de Nederlandse competitie. Daaruit bleek dat AZ niet alleen voetballend op de 2e plaats staat van de eredivisie maar ook als het gaat om de prijs van het bier.

Bij AZ wordt €2,80 gevraagd voor een kleine beker Amstel (0,25l). Het grote formaat beker bij AZ heeft een inhoud van 0,40l en hier wordt €4,20 voor gerekend. Rekenen we dit om naar de meer gangbare maat van 0,50l dan zou je €5,25 betalen. Eén voordeel, in Alkmaar denken ze wel drie keer na voordat ze de spelers trakteren op een ‘bierdouche’.

Hieronder een overzicht van de prijzen voor een beker met een kwart liter bier bij alle eredivisieclubs. Laat ’t duidelijk zijn: voor het voordeligste pilsje moet je bij Heracles Almelo zijn. Alleen… dan moet je niet alles willen voor die prijs. Heracles staat op dit moment op de 9e plaats van de Eredivisie op 15 punten achter AZ. Het is maar waarvoor je kiest!

Reacties

Cookieinstellingen