Alkmaar zoekt naar geschikte locatie Zomerkermis

Foto: Wim Meijer Fotografie

De zomerkermis vindt dit jaar niet plaats in de binnenstad van Alkmaar. Dat maakte de gemeente Alkmaar deze week bekend. De verwachting is dat de coronamaatregelen op de traditionele locatie niet kunnen worden nageleefd.

“De kermis heeft een aanzuigende werking op een toch al drukke stad. Bovendien hebben we extra meters aan de horeca gegund om de terrassen uit te breiden. Daardoor is de ruimte in het centrum beperkt. Met een kermis erbij kunnen we de anderhalve meter afstand gewoonweg niet garanderen”, aldus burgemeester Piet Bruinooge.

Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de kermis. Daarom is het in overleg met vertegenwoordigers van de kermis om een alternatieve plek te vinden voor het evenement.Aantrekkelijk
“We zoeken een geschikte locatie buiten de stad die aantrekkelijk is voor zowel de exploitanten als voor de bezoekers. Uitgangspunt is uiteraard wel dat de kermis coronaproof kan verlopen. We hebben een aantal locaties in beeld”, aldus wethouder Elly Konijn (portefeuillehouder evenementen).

Dat het college deze week naar buiten bracht dat de binnenstad als locatie afvalt, heeft te maken met de vele telefoontjes die de gemeente ontving van bewoners van de binnenstad.

Reacties