Unieke coronaproof-editie Showman’s Fair in Alkmaar

Foto: LaLuuz Fotografie

Na een succesvolle eerste editie van Showman’ s Fair in 2019, vindt het culturele festival dit jaar opnieuw plaats in de Alkmaarderhout op 4, 5 en 6 september, ditmaal in een unieke, coronaproof setting.

Bezoekers krijgen tijdens het festival een voorproefje van het komende culturele seizoen in Alkmaar. Met keuze uit diverse arrangementen met eten, drinken én bijzondere korte voorstellingen worden bezoekers meegenomen in een smaakvolle cultuurbelevenis aan lange tafels en in fraaie open festivaltenten.

Cultureel avontuur op creatief opgesteld festival terrein
Ook dit jaar vormt de Alkmaarderhout het decor voor een creatief opgesteld festivalterrein. Drie lange overdekte tafels, drie grote open tenten en sfeervolle festivalelementen vormen samen de route waarlangs publiek zich verplaatst. Middels een hoofdtelefoon worden bezoekers live begeleid door een wel heel bijzondere gids: een stem die de bezoeker meeneemt in de wereld van Showman’s Fair.

Kloksgewijs beweegt het publiek langs drie podia, waar korte optredens te zien zijn uit verschillende disciplines. De hoofdtelefoons zorgen voor een optimale beleving van de voorstellingen. Theater, muziek, dans, verrassende acts en kunst, uitgevoerd door artiesten uit Alkmaar, de regio en daarbuiten. Tussen de acts door kunnen bezoekers ervaringen delen en genieten van eten en drinken aan lange tafels, uiteraard alles op 1,5 meter afstand. Tijdens de route wordt maximale aandacht gegeven aan veiligheid en publieksbegeleiding.

(foto: St. Dynamiek Fantastiek)

Diverse arrangementen met uiteenlopende acts
Om een coronabestendig festival te garanderen vindt kaartverkoop alleen plaats op basis van voorverkoop. Bezoekers kopen een ticket voor een tijdsblok, variërend van een koffie-arrangement, lunchprogramma, kindermiddag, tot uitgebreid diner-arrangement in de avond en een late editie. De kaartverkoop voor de verschillende arrangementen start in de eerste week van augustus via www.showmansfair.nl.

Sfeervol en veilig festival
De afgelopen maanden is hard gewerkt door Stichting Dynamiek Fantastiek (Annemiek Klever) en Firma Traktor (Terts Brinkhoff: oprichter Parade / Boulevard of Broken Dreams / Showman’s Fair) om het festival vorm te geven volgens RIVM-regels, zodat bezoekers zich in veilige setting kunnen laten verrassen en inspireren door het culturele aanbod.

Het programma is samengesteld in samenwerking met zowel lokale, culturele instellingen van Stichting Uit in Alkmaar alsmede diverse creatieve makers. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, Victoriefonds en Prins Bernhard Fonds.

Praktische informatie

  • Datum: 4, 5, 6 september 2020
  • Locatie: Alkmaarderhout
  • Kaartverkoop start begin augustus via www.showmansfair.nl.

Reacties