Verkoop gestart van 73 ‘royale’ appartementen in oude Ringers Chocoladefabriek

ALKMAAR – De verkoop van 73 appartementen in de oude Ringers Chocoladefabriek aan de Noorderkade is maandag van start gegaan. Een symbolisch moment, want exact een eeuw eerder legde de familie Ringers de eerste steen van de fabriek die er tot 1973 de schoorsteen liet roken.

(bron: NH nieuws)

Honderd jaar na de eerste steen krijgt de Ringersfabriek een nieuwe bestemming en start de verkoop van 73 ‘royale’ woningen in het gerestaureerde monument. Het oppervlak van de woningen varieert van 65 tot 217 vierkante meter met buitenruimtes. Impressies en plattegronden zijn te bekijken op de website.

Industriële kenmerken
Er is veel aandacht voor de historische en karakteristieke elementen van de 100 jaar oude Ringersfabriek. De appartementen zijn voorzien van hoge plafonds, grote raampartijen en meer ‘industriële kenmerken’, is te lezen op de website.

Eten, wonen en logeren in Alkmaarse chocoladefabriek Ringers
De oplevering wordt in 2022 verwacht. Hoe de begane grond er uit komt te zien, is nog niet bekend. Wel is de eigenaar al benaderd door meerdere geïnteresseerde horecaondernemers, evenementenbureaus, chocoladefabrieken en lokale bierproducenten.

In juni werd de omgevingsvergunning verleend voor deze herbestemming van de fabriek. Na de sluiting diende het pand ruim veertig jaar als winkelcentrum.

Reacties