Dansvoorstelling ‘If You Could See Me Now’ van Arno Schuitemaker in TAQA Theater De Vest

Foto: Sanne Peper

Donderdag 17 september is de dansvoorstelling ‘If You Could See Me Now’ van Arno Schuitemaker te zien in Theater de Vest in Alkmaar. De wereldpremière van deze voorstelling vond plaats in de Tafelhalle te Neurenberg (Duitsland) om vervolgens de wereld over te reizen.

Dit jaar is de voorstelling terug in Nederland en nog twee keer te zien, waaronder in Alkmaar. Voor zijn voorstelling ‘The Way You Sound Tonight’ won Schuitemaker de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling.

Duizelingwekkende dans
Ogenschijnlijk terloops maar met indrukwekkende precisie vraagt ‘If You Could See Me Now’ om opnieuw te kijken, om een tweede blik. Drie performers vormen een ongedwongen clubdans geleidelijk om tot een duizelingwekkende golfbeweging. Ze halen het uiterste uit hun lichamen tot alles voelt als één brok samengebalde energie. Van extase naar vervreemding, van opbouw naar ontmanteling, speelt ‘If You Could See Me Now’ met verwachtingen en schudt ze op. Er ontstaat een keerpunt, een ontwapenende beweging van performers en publiek naar iets nieuws en onbevangens: een bevrijding.

Over Arno Schuitemaker
Zijn voorstellingen ontstaan door telkens terug te keren naar de essentie: het lichaam, beweging, licht, muziek en geluid. Ieder werk is een meeslepende ervaring en vormt een unieke, invoelbare relatie tussen de performers en het publiek. Zowel het magazine ‘tanz’ als Dance Europe noemen hem “een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland.”

Meer informatie en kaartverkoop
‘If You Could See Me Now’ van Arno Schuitemaker is op donderdag 17 september om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 16 (exclusief drankje) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl.

Reacties