Spoorlopen met gevaar voor eigen leven bij Station Alkmaar Noord

Foto: Wim Meijer Fotografie

Waartoe jongeren zoal bereid zijn om vooral geen stukje om te hoeven lopen. Bij Station Alkmaar Noord willen zij van het ene naar het andere perron, en willen daarbij vooral geen meter te veel lopen. Ondanks de waarschuwingsposters, de inzet van handhavers, het uitdelen van boetes (€ 140) steken zij het spoor over in plaats van de omlooproute via de fietstunnel (6 minuten) te pakken.

Deze actie is levensgevaarlijk. Er zijn veel voorbeelden, nog heel recent in Duitsland, waarbij mensen zijn verrast door een snel naderende trein, met alle dramatische gevolgen van dien.

Waarom moeten we omlopen?
Om de verbouwing van station Alkmaar Noord veilig te kunnen doen voor zowel de bouwers als de reizigers, is de voetgangerstunnel afgesloten voor de duur van de werkzaamheden. Dat is tot de zomer 2021. Natuurlijk is het vervelend voor reizigers om niet meer onder het spoor door te kunnen gaan. Maar het is een tijdelijke situatie en de enige mogelijkheid om het station veilig te kunnen verbouwen tot een prachtig nieuw station. Tot die tijd: speel niet met je leven en riskeer geen boete, pak de omlooproute.

Reacties