Herstart chauffeursdienst: Alkmaars ziekenhuispersoneel thuisgebracht na nachtdienst

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de chauffeursdienst tussen haar ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar opnieuw opgestart. Vanwege de tweede coronagolf springt ziekenhuispersoneel van de Helderse locatie bij op de Alkmaarse locatie, waar de coronazorg is gecentreerd.

(bron: NH Nieuws)

Vrijwilligers brengen de in de Noordkop woonachtige medewerkers na hun nachtdienst veilig thuis. Net als tijdens de eerste coronagolf worden ook nu weer chauffeurs gezocht. Een oproep zorgde tijdens de eerste golf voor een overvloed aan reacties. En ook nu is de hoop daarop gevestigd. Team Vrijwillig zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met vervoer van en naar het ziekenhuis in Den Helder. Aanmelden kan via [email protected]

Inmiddels zijn er via Team Vrijwillig zeventien vrijwilligers bereid gevonden om ziekenhuispersoneel van Noordwest naar huis te vervoeren wanneer ze in Alkmaar nachtdienst hebben. Sinds vrijdag zijn alweer tien ritten gemaakt, meldt mediapartner NH Nieuws.

Tijdens de eerste coronagolf zette Team Vrijwillig een vervoersdienst op met zestien chauffeurs. Ze reden tussen 1 april en 22 mei meer dan 100 ritten. Bij de start van de tweede golf nam de organisatie meteen contact op met het ziekenhuis om te vragen of er weer behoefte was aan vervoer. De ziekenhuisgroep nam het aanbod dankbaar aan.

Middelbeek Autoverhuur in Alkmaar heeft een personenbus beschikbaar gesteld voor de komende twee maanden. Ook rijdt er een luxe Tesla voor het vervoer van het zorgpersoneel. De auto wordt door TrouwTesla uit Heerhugowaard aangeboden.

Overigens is Team Vrijwillig nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met vervoer van en naar het ziekenhuis in Den Helder. Aanmelden kan via [email protected]

Reacties