Burgemeester Roemer neemt eerste Alkmaar Prachtstad-wintermagazine in ontvangst

Foto: Ed van de Pol

Vanaf morgen, donderdag 3 december, ligt de wintereditie van het Alkmaar Prachtstad-magazine bij 100.000 huishoudens in Regio Alkmaar op de mat. Waarnemend burgemeester Emile Roemer ontving vanmorgen uit handen van hoofdredacteur Kim van Weering het eerste exemplaar.

Dit laatste magazine van 2020 staat in het teken van de Warme Wintermaanden, nieuwe winkels en hotspots, coronaproof doe-tips, wonen en werken in Alkmaar en de campagne ‘Ontdek je eigen stad’.

“Over een paar weken sluiten we dit op z’n zachtst gezegd bijzondere jaar af. Wat een mooie initiatieven hebben we de afgelopen tijd ondanks alle narigheid zien ontstaan. Horecazaken sloegen de handen ineen, winkeliers vonden creatieve manieren om samen te werken en de bewoners wisten de lokale ondernemers massaal te vinden. Met dit magazine hopen we dat gevoel vast te houden en er met elkaar een mooie winter van te maken. Koop je kerstkaarten en -cadeaus bij lokale ondernemers. Trakteer je buurman of -vrouw eens op een kop koffie en bestel met het gezin een maaltijdbox bij de horeca. Denk om elkaar, maar houd het leuk en veilig”, aldus hoofdredacteur Kim van Weering.

Burgemeester Roemer vult aan: “Ik voel mee met iedereen die door de maatregelen getroffen wordt en hoop dat er snel weer nieuw perspectief gegeven kan worden. De lokale economie heeft het helaas nog altijd behoorlijk zwaar te verduren. Maar we moeten het tij opnieuw keren en dat kunnen we. Winkel lokaal, maar koop op tijd en op rustige momenten. Laten we in Alkmaar en onze regio het voorbeeld geven dat het kan.”

Reacties