Alkmaarse wethouder eerder dit jaar op klaarlichte dag in elkaar geslagen

Wethouder Marcel van Zon tijdens onthulling kunstwerk ‘Door tijd heen kijken’ in oktober 2018
Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – De Alkmaarse wethouder Marcel van Zon is afgelopen jaar in elkaar geslagen. Dat vertelt hij in een interview met het Noordhollands Dagblad. De wethouder zit al sinds september thuis. Dit zou door een burn-out zijn, maar nu blijkt dat hij volgens de krant last had van PTSS-achtige klachten.

(bron: NH Nieuws)

Veel details wil hij tegen de krant niet kwijt over de aanval, vooral omdat hij zijn aanvaller niet al te veel aandacht wil geven. Wel vertelt hij dat hij het vermoeden heeft dat het geen willekeurige aanval was.

Hij denkt dat het te maken heeft met zijn wethouderschap. “Dat maak ik op uit de woorden die de dader me toeschreeuwde”, aldus Van Zon. Er is nog niemand aangehouden. Met welke kwestie het te maken zou hebben weet hij ook niet.

De wethouder ging volgens de krant na de aanval gelijk weer aan het werk, maar kreeg toch last van ‘PTSS-achtige klachten’. Sinds september zit hij dan ook ziek thuis. Dit zou met een burn-out zijn, maar nu blijkt dus dat er meer achter zit. In januari gaat de wethouder weer aan het werk.

Reacties

Cookieinstellingen