Positieve corona verhalen in de Sport #5: Naar Texel om Sinterklaaspresentjes af te leveren

Foto: AFC

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. De sportwereld stond op z’n kop, maar heeft daar ook veel positiefs uit kunnen halen! Daar staan we deze laatste dagen van het jaar graag even bij stil met onze 7-delige terugblik. Vandaag deel 5 over voetbalvereniging AFC’34, waar het interne onderhoudsteam in de coronaperiode het enige team was wat wél in actie kwam bij de club.

Op de boot naar Texel om een Sinterklaaspresentje af te leveren

AFC’34 is de hoogst spelende amateur voetbalvereniging in regio Alkmaar. Een ambitieuze, sportieve en gezellige vereniging met ruim 700 leden. Maar die leden… bleven het afgelopen jaar véél vaker thuis dan hen lief was. Met zoveel leden in contact blijven, is op z’n minst een uitdaging te noemen. Een uitdaging die ze bij AFC’34 ten volle zijn aangegaan. Van het toespreken van de leden via filmpjes op social media, tot het persoonlijk bezorgen van een Sinterklaas presentje aan de jeugdleden van Texel tot Hoorn, Purmerend, Amsterdam en de Zaan. “Dit heb ik in de ruim 60 jaar dat ik lid ben van deze club nog nooit meegemaakt,” aldus contributieadministrateur Kees Kraakman.Toen er weer gesport mocht worden was het buitensporten iets wat eigenlijk steeds wel door mocht gaan. Hier en daar met een aanpassing bij de trainingen voor de volwassenen natuurlijk, en de competitie lag stil, maar sporten mocht en kon wel. Bij AFC’34 kijken ze dan ook vooral met éxtra trots terug op de periode dat nog veel minder kon. De leden, maar ook sponsors, kregen extra aandacht. Aan de leden werd online veel oefenstof geboden, je kon de oefening dan door je trainer laten beoordelen. Ook konden zij een bingokaart invullen en aan challenges meedoen, uiteraard ook met het bekende toiletpapier. “Ik heb zelfs spelers gesproken die beweren dat ze de afgelopen periode alleen maar beter zijn geworden!” De sponsors werden mooi gepresenteerd op social media en ook de producten uit de kantine die tegen de THT datum aanliepen werden op innovatieve wijze van de hand gedaan.Speciale aandacht

De club vraagt speciale aandacht voor het onderhoudsteam. Het IOT was het enige team dat in de coronaperiode wél zonder pauzes in actie kwam op de club. “Zij hebben ontzettend veel werkzaamheden verricht. Omdat de omstandigheden het toelieten konden ook klussen opgepakt worden die anders wat langer op zich laten wachten. Toen iedereen weer kon spelen lag het park er dankzij dit team op en top bij!” Hulde aan Nico Vreeker en zijn mannen!

Iedereen die nieuwsgierig geworden is naar deze veelzijdige club die haar leden weet te binden : Neem een kijkje op www.afc34.nl en start nu ook met deze gezellige buitensport.

Reacties

Cookieinstellingen