Niet eerder zoveel coronapatiënten overgeplaatst uit Noordwest Ziekenhuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar heeft gisteren tien coronapatiënten moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen. Dat is een record, niet eerder moesten zo veel mensen naar andere ziekenhuizen in het land. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

Van de tien overgeplaatste patiënten kwamen vier patiënten van de intensive care. Twee gingen per helikopter naar een ander ziekenhuis, de rest werd vervoerd per ambulance vervoerd.

“Het is nog steeds ontzettend druk”, zegt een woordvoerder van de ziekenhuisgroep. “We krijgen continu coronapatiënten binnen en daardoor moeten we soms weer mensen uitplaatsen om de zorg van iedereen te kunnen blijven leveren.”

Vorige week lieten ziekenhuizen in onze provincie al weten dat het onverminderd druk is op de covid-afdelingen. Volgens het Noordwest Ziekenhuis is die situatie nog onveranderd. “Bij ons in Noord-Holland zijn de cijfers nog echt heel hoog.”

Bijna dagelijks
Vorige week hield het ziekenhuis er al rekening mee dat het de capaciteit moest opschalen. De zorgvraag is inmiddels zo toegenomen, dat bijna dagelijks patiënten overgeplaatst moeten worden naar andere ziekenhuizen.

“Afgelopen week zijn vanaf dinsdag weer mensen overgeplaatst. Ze worden aangemeld via het landelijke coördinatiesysteem en dan wordt gekeken waar ze heen kunnen. De ene dag zijn het er meer dan de andere dag. Het is in ieder geval verschrikkelijk voor de patiënten en hun familie.”

Reacties

Cookieinstellingen