AZ wint van Willem II ondanks historische vroege rode kaart voor Teun Koopmeiners

Natuurlijk zijn alle voetballers trots op hun clubkleuren, maar Teun Koopmeiners zal er toch weinig plezier aan hebben beleefd toen hij gisteravond, na nog geen 5 minuten spelen, het ‘rood’ kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Kevin Blom na een overtreding op Vangelis Pavlidis.

Het betekende dat de Alkmaarders het nagenoeg de volle wedstrijd met tien man moesten doen tegen een Willem II dat sinds de komst van Željko Petrović nog niet had verloren. Dat nog los van het feit dat AZ het over drie weken in de wedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk ook zonder hun vaste aanvoerder zullen moeten doen.

In de wedstrijd van gisteravond leverde de afwezigheid van Koopmeiners niet tot grote problemen, want ook tegen tien man wisten de Tilburgers geen vuist te maken. Wel duurde het lang voordat AZ de beslissende 0-1 scoorde. Eerst werden er nog twee doelpunten van AZ afgekeurd, eerst een van Myron Boadu wegens buitenspel en vervolgens een van Albert Gudmundsson omdat de bal eerder al over de achterlijn was geweest.

Tenslotte was het in de 71e minuut opnieuw Albert Gudmundsson die de bal nu wel reglementair binnenschoot. Na de eerdere twee afgekeurde goals was het voor Pascal Jansen pas reden om te juichen toen scheidsrecht Blom  persoonlijk met twee duimpjes bevestigede dat de goal telde.

Door de winst op Willem II staat AZ in ieder geval voor een dag alleen op de tweede plaats in de eredivisie. Of ze die positie vasthouden hangt af van het duel van vandaag tussen PSV en Heracles Almelo. Bij winst pakken de Eindhovenaren de 2e positie terug op doelpuntensaldo.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.