Regio Alkmaar: minder besmettingen, maar meer ziekenhuisopnames; 9 personen overleden

Foto: Wim Meijer Fotografie

De besmettingen in de regio lijken langzaam maar zeker af te nemen. In alle zeven gemeenten is de daling inmiddels zichtbaar. Toch zijn er vergeleken met voorgaande weken meer mensen met corona-klachten in het ziekenhuis opgenomen. Negen mensen die positief waren getest op het virus zijn overleden.

(bron: NH nieuws)

Van 11 tot en met 17 mei zijn in Alkmaar 166 inwoners positief getest op het virus, aanzienlijk minder dan vorige week toen er nog 252 besmettingen werden geregistreerd. Drie mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Zes mensen moesten vanwege hun klachten worden opgenomen in het ziekenhuis.

In Heerhugowaard werden er 131 nieuwe besmettingen en twee overleden personen geregistreerd. De gemeente Langedijk telt 53 nieuwe besmettingen en één overleden inwoner. Ook moest één persoon in het ziekenhuis worden opgenomen.

In Bergen is er opnieuw een daling te zien, slechts 32 mensen werden positief getest. Vorige week waren dat 43 positief getesten. Twee inwoners zijn overleden. Ook in Heiloo is na de lichte stijging van vorige week met 68 nieuwe besmettingen, een daling te bemerken. Daar werden 20 mensen positief getest op het coronavirus.

In de gemeente Castricum is één overleden inwoner die besmet was met het virus overleden. Er zijn 52 nieuwe besmettingen geregistreerd. Eén inwoner ligt vanwege klachten in het ziekenhuis.

Reacties

Cookieinstellingen