Bijendag bij Hortus Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie / Pixabay

Bij Hortus Alkmaar staat op zondag 11 juli a.s. van 12.00 tot 17.00 uur alles in het teken van de bij. Imkers vertellen hun verhaal, er zijn bijenproducten te koop en leuke kinderactiviteiten.

Bijen zijn belangrijke diertjes. Ze produceren bijvoorbeeld honing en bestuiven bloemen en planten, zodat deze zich weer voort kunnen planten. Ze zijn daarmee van groot belang voor het voortbestaan van plantensoorten en de rijkdom van de biodiversiteit.

Bezoek bijenstal
Hortus Alkmaar heeft een bijenstal op haar terrein. Kleine groepjes volwassenen en kinderen kunnen onder begeleiding van imkers deze stallen bezoeken en krijgen uitleg over het leven van de bijen en over hoe ze de honing maken. Ook geven de imkers presentaties in het bezoekerscentrum.

Bijenproducten te koop
Er zijn bijenproducten te koop, zoals verschillende soorten honing, mede, bijenzalf en een groot assortiment bij-vriendelijke planten. Dat laatste is interessant om meer bijen te lokken naar border of balkon. Zo kunnen mensen zelf een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich laten schminken, een insectenhotelletje maken of een speurtocht doen door de tuin. Onder voorbehoud zijn er ook andere rondleidingen, zoals bijvoorbeeld met een insectenexpert.

Tenslotte is het terras een heerlijke plek om even te zitten, iets te drinken, te eten en de ervaringen en indrukken te bespreken.

De tuin ligt aan Berenkoog 43, in Alkmaar. Check voor meer informatie en het volledige programma: www.hortusalkmaar.nl.

Reacties