Derde editie 3-daags theaterfestival Showman’s Fair in sfeervolle Alkmaarderhout

Foto: Aangeleverd

Op 20, 21 en 22 augustus is Showman’s Fair Alkmaar terug in de Alkmaarderhout. Drie dagen lang theater, muziek, dans, film, cabaret, circus, (woord)kunst en bijzondere acts op het sfeervolle festivalterrein.

Tevens is het de opening van het nieuwe Alkmaarse cultuurseizoen met korte optredens in grote theatertenten, hapjes, drankjes en theatrale verrassingen.

Festivalpakketten
Net als de coronaproof opzet in 2020, is ook dit jaar het programma gevuld met verschillende Festivalpakketten. Er is voor ieder wat wils! Het publiek maakt een tour over het festivalterrein en laat zich meevoeren in de wereld van Showman’s Fair. De route gaat langs korte optredens van talentvolle artiesten, aanstormende performers en andere creatieve podiumbestormers. Tussendoor schuift het publiek aan lange tafels, voor gerechten in diverse soorten en maten, verschillend per Festivalpakket en elke dag een ander aanbod!

Dit zijn de Festivalpakketten:

  • Showman’s Lunch (12:00 – 14:00, 3 optredens + lunch + sapje/koffie/thee)
  • Showman’s Familiemiddag (15:00 – 17:00, 3 optredens + diverse activiteiten + limonade /koffie /thee)
  • Showman’s diner (18:00 – 21:00, 3 optredens + 3 gangen & drankjes/koffie/thee)
  • Showman’s Late Night (22:00 – 00:00, 3 optredens + drankjes + snacks)

De volgende culturele instellingen van St. Uit in Alkmaar werken mee aan het festivalprogramma, te weten: Podium Victorie, Karavaan, TAQA Theater De Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Artiance, Bibliotheek Kennemerwaard/ABC Huis, Kunstuitleen Alkmaar en Regionaal Archief Alkmaar.

Eerste namen
Beeldend kunstenaar Linda Molenaar (gepresenteerd door Kunstuitleen Alkmaar) is te zien in een bijzonder kostuum met een hilarische performance tijdens Showman’s Lunch.

Linda Molenaar (foto: Fotostudio Zelden)

Theatermaakster Eveline van Rijswijk treedt op tijdens Showman’s Diner op vrijdag (gepresenteerd door TAQA Theater de Vest) en Wies en de Liefde (gepresenteerd door Podium Victorie) geeft een concert bij Showman’s Diner op zondag. Aanstormend PUNTJUDITH (gepresenteerd door Podium Victorie) brengt rake nummers en betovert het publiek met haar muziek tijdens Showman’s Late Night op vrijdag.

Wies en de Liefde

De Showman’s Familiemiddag is ideaal voor het hele gezin. Hier kun je naar hartenlust poffertjes bakken, in een bijzondere draaimolen stappen, filmpjes kijken en prachtige voorstellingen zien geschikt voor jong en oud.

Lokale dichters laten van zich horen en jong en aanstormend talent dient zich aan met korte filmpjes tijdens de Challenge van Het Moment. Daarnaast maakt ook onder meer Theatergroep RAST deel uit van de Showman’s Fair line-up, met een bijzonder optreden van Sinan Eroglu, met een ode aan Jacques Brel.

Praktische informatie
Showman’s Fair Alkmaar, 20, 21 & 22 augustus in de Alkmaarderhout. Tickets nu verkrijgbaar op: https://showmansfairalkmaar.nl/kaarten/.

Reacties

Cookieinstellingen