Ze komen er weer aan: de deelnemers aan de 60e Strandzesdaagse.

Foto: PxHere

Achthonderd deelnemers aan 140 kilometer lange wandeltocht door verzengende hitte doen ook weer de stranden van Kennemerland aan.

(bron: NH Nieuws)

Het is altijd al een forse opgave: 140 kilometer wandelen over het soms harde, maar soms ook mulle zand op de stranden tussen Hoek van Holland en Den Helder. Maar dit jaar belooft het helemaal een slijtageslag te worden. Voor de komende dagen worden temperaturen verwacht van rond de 35 graden, en dan wordt ’t toch lastig om je hoofd koel te houden, zelfs langs de oneindige vloedlijn.

60-jarig jubileum
Dit jaar beleeft de Strandzesdaagse zijn jubileumeditie. Het is voor de zestigste keer dat de 140 strandkilometers moeten worden geslecht. Dit keer gebeurt dat door maar liefst 800 deelnemers. Op de route zal vijfmaal moeten worden overnacht. Dit zal gebeuren met eigen tenten op kampeerterreinen in achtereenvolgens Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog

Geestelijk vader van de wandeltocht is Henk Horsman (1937). Hij liep in 1958 met enkele vrienden en familieleden van Den Helder naar Hoek van Holland. Een jaar later kreeg de tocht een officiële naam: Strandzesdaagse.

De vaak voorkomende tegenwind noopte de organisatie er na enkele jaren toe de looprichting om te draaien. Hoek van Holland werd het startpunt, Den Helder, waar Horsman wethouder was, werd finish.

Passage IJmond en Kennemerland
Een groot aantal kilometers zal worden gelopen over de stranden van IJmond en Kennemerland. Zo wordt woensdag gelopen van Noordwijk naar overnachtingsplaats IJmuiden. Donderdag gaat ’t dan verder naar Egmond aan Zee. Het is de bedoeling dat op zaterdag 28 juli de finish in Den Helder wordt bereikt.

Reacties

Cookieinstellingen