55+

Achter de rollator door het Olympisch Stadion

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op woensdag 5 september 2018 vindt de negende editie plaats van de Landelijke Rollatorloop plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Wat begon als een kleinschalig evenement voor de buurt, is nu uitgegroeid tot het grootste sportieve evenement voor ouderen in ons land. De Rollatorloop is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator. Het doel is om mensen met een rollator in beweging te krijgen en in groepsverband te bewegen.

De Rollatorloop is de finale van het wandelseizoen en het devies is, zoals altijd: meedoen is belangrijker dan winnen! En dat meedoen kan over 3 afstanden: 400 meter, 1 kilometer en 2,5 kilometer.

Deelneemsters aan de Rollatorloop van 2017 uit Beverwijk

Wereldrecord 100 meter
Toch is er ook dit jaar een speciaal onderdeel. Omdat het Olympisch Stadion dit jaar 90 jaar bestaat wordt er een wedstrijd georganiseerd tussen negen ‘negentigers’ die de strijd met elkaar aangaan over de 100 meter. De winnende tijd zal door het Olympisch Stadion officieel worden erkend als het eerste wereldrecord voor rollators.

Het Olympisch vuur wordt dit jaar ontstoken door de 71-jarige kersverse wereldkampioen powerliften Ina Koolhaas Revers-Goveia.Aanmelden (individueel of als groep)
Iedereen die deel wilt nemen aan de Nationale Rollatorloop kan zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van naam en welke afstand men wilt lopen. Wie geen email heeft kan u ook bellen naar: 020-3054400. Deelname is gratis

Ook is het mogelijk om je als groep aan te melden. Ook dat kan via het e-mailadres [email protected] en door middel van een lijst met namen van de groepsleden en de gekozen afstanden.Het programma voor woensdag 5 september:

  • 12.00 uur    Stadion open
  • 14.00 uur    Startschot
  • 15.30 uur    Einde Rollatorloop

Meldt deelname ook aan Alkmaar.Nieuws.nl
Bij de Rollatorloop is ook Wim Meijer, redacteur van Alkmaar.Nieuws.nl aanwezig voor het maken van een reportage. Meldt dus ook uw deelname aan [email protected] en hij zal zeker ook zijn aandacht op u richten.

Reacties

Cookieinstellingen