Alkmaar Ontzet: Jong en oud geniet van zonnige jeugdoptocht ‘van klein naar groot’

Hoogtepunt van Alkmaar Ontzet is ongetwijfeld de grote optocht met praalwagens door het centrum van Alkmaar. Maar ook hier geldt het principe: jong geleerd is oud gedaan. En dus was gisterochtend hartje Alkmaar vrijgehouden voor de jeugd met hun eigen optocht.

Na het massale en ‘spannende’ Kinderontbijt op het Canadaplein liep de jeugd z’n eigen optocht gehuld in allerlei bijzondere kledij, variëren van prinsessen, kabouters, supermannen en Rupsje Nooitgenoeg en tot een compleet circus met panters, leuwen, tijgers en een rasechte circusdirecteur.

De route liep vanaf het Nassauplein en de Kennemerstraatweg naar het centrum waar via de Langestraat en de Mient het Waagplein werd bereikt, waar de optocht eindigde.

Een vrolijk en kleurrijk evenement en daarmee de perfecte opmaat voor de grote optocht van later die dag.Film- en foto-impressie
Klik voor een filmimpressie van de Kinderoptocht op de hoofdfoto bovenaan dit artikel. Verder hieronder een uitgebreide foto-impressie. Klik op de foto’s voor grotere (downloadbare) versie.

Reacties

Cookieinstellingen