Alkmaar Ontzet: kinderen helpen de Spanjaarden te verslaan tijdens spannend ontbijt

Vijftienhonderd broodjes, 700 kinderen en het college van Burgemeester en wethouders zorgen voor ‘gezonde start’ van Alkmaar Ontzet

Het Canadaplein vormde gisterochtend de onbetwiste startlocatie voor de festiviteiten rond Alkmaar Ontzet. Maar liefst 700 kinderen gingen met elkaar aan tafel voor een ‘Ontzettend’ groot ontbijtbuffet, met dank aan Bakkerij Braas die voor de broodjes zorgde en Jumbo die verantwoordelijk was voor het ‘beleg’. En dan bedoelen we niet het ‘Beleg van Alkmaar’ waarvan de beëindiging juist op deze dag werd gevierd.Dat het ontbijt niet uitsluitend was bedoeld voor de ‘broodnodige’ maagvulling bleek uit het feit dat, de schooljeugd meteen getuige mocht zijn van het verhaal van het Ontzet van Alkmaar, uitgebeeld door enkele acteurs op het plein en begeleid door de jeugdspelers van het Alkmaarse Trompetterkorps.

Het ontbijt, dat ongeveer drie kwartier duurde werd afgerond met veel geroffel en een zee van zeepbellen, die het water uitbeelden dat ooit, in 1573 de Spanjaarden verdreef uit de omgeving van Alkmaar.

Film- en foto-impressie
Klik voor een filmimpressie van het Kinderontbijt op de hoofdfoto bovenaan dit artikel. Verder hieronder een uitgebreide foto-impressie. Klik op de foto’s voor grotere (downloadbare) versie. 

Reacties

Cookieinstellingen