All Stars de Musical na première in Rotterdam volgende maand in Alkmaar

Foto: Tom Sebus

Zondag 14 oktober is in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam All Stars de Musical in première gegaan. Een musical over voetbal, maar veel meer nog over vriendschap. Nog ruim vier weken en dan staat All Stars de Musical in het TAQA Theater De Vest in Alkmaar.

(tekst: Redactie)

Aan de basis van All Stars de Musical stond de gelijknamige film uit 1997, waarin acteurs als Danny de Munk, Thomas Acda en Daniel de Boissevain schitterden. Na de film kwam er ook nog een zeer succesvolle serie, waarin de voetbalvrienden 3 seizoenen lang het Nederlands televisiepubliek amuseerden.

En nu is er dan de musical. Niet meer met de oude cast, want die zijn iets te oud om jonge twintigers te spelen. Jim Bakkum, Lucas Hamming, Mike Weerts en Alex Hendrickx zijn de nieuwe Hero, Johnny, Willem en Bram. Alleen oudgediende Kees Boot keert terug in deze nieuwe cast. Niet meer in zijn oude rol van Johnny (seizoen 3 van de serie), maar enerzijds als coach Meeuwse en anderzijds als vader van Hero (in de film vertolkt door Hans Dagelet).

“Groen als Gras”
Fans van de film zullen veel herkennen. Veel gesproken teksten uit de film zijn ook in de musical gebruikt. Het verhaal kent onmiskenbaar overeenkomsten, maar wijkt uiteindelijk af. De liedtekst van “Groen als Gras”, dat in de film en op televisie als leadermuziek werd gebruikt is wel gemoderniseerd, al heeft dat nummer de tand des tijds probleemloos doorstaan.

De personages zijn heel duidelijk, hoewel elke acteur natuurlijk ook zijn eigen inbreng heeft. Kees Boot en Lucas Hamming vallen het meeste op door hun uitstekende spel.  De voorstelling is vrolijk en geestig. Af en toe (met name voor de pauze) wat plat, maar dat past uiteraard goed in het voetbalsfeertje. Het decor is slim bedacht en regisseur Frank Lammers heeft een aantal theatrale oplossingen in de voorstelling verwerkt, die de musical naar een hoger niveau tillen. Zo is bijvoorbeeld de kleine verwijzing naar de musical De Marathon geestig, al zal deze niet door iedereen worden opgemerkt.

David Middelhoff en Thomas Acda
Speciale aandacht verdienen de muziek van David Middelhoff en de teksten van Thomas Acda die samen eerder de muziek componeerden voor De Marathon. Voor All Stars schreef dit artistieke duo aanstekelijke melodieën en mooie arrangementen, voorzien van sterke teksten, die ook buiten de musical zeer goed ontvangen zullen worden. Op social media wordt al halsreikend naar een eventuele cd uitgekeken. De muziek wordt live uitgevoerd door een uitstekende band onder leiding van Menno Theunissen. Op de zang van de cast is weinig aan te merken, behalve dan dat de verstaanbaarheid niet altijd even goed was.

Een avondje All Stars is een avondje uit voor het hele gezin. Zeker een aanrader, al was het maar voor de meters bier en het bruine fruit in de derde helft!

All Stars in TAQA Theater De Vest
Van 15 november t/m 17 november te zien in TAQA Theater De Vest, aanvang 20:15. Toegangskaarten kosten € 47,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa,

Reacties

Cookieinstellingen